DISPLAY
Kit üzerinde 4 farklı display devresi bulunmaktadır. Bu displayler aşağıda gösterilmiştir.
Standart haline gelmiş HD44780 uyumlu karakter LCD bağlantı yuvası. Bu yuvaya 16x2, 16x4, 20x4 gibi standart pin uyumlu tüm lcdlerinizi takabilirsiniz.
Samsung KS0108 kontrolcüye sahip Winstar WG12864B uyumlu 20pin grafik lcdleri kit üzerinde kullanabilirsiniz.
Dijital saat, elektronik sayaçlar ve bunun gibi elektronik cihazlarda sayısal gösterge olarak kullanılmaktadır. Endüstriyel uygulamalarda oldukça yaygın olarak kullanım alanı bulmuştur. Kit üzerinde bulunan 4'lü 7 segment led display ile bu tip sayısal gösterge uygulamalarını yapabilirsiniz.
7 SEGMENT LED DISPLAY
128x64 GRAFIK LCD
HD44780 16x2 KARAKTER LCD
240x128 GLCD BAĞLANTI NOKTASI
EXM1 üzerinde ABG240128 desteği bulunmaktadır. Toshiba T6963C uyumlu SAP1024 kontolöre sahip mavi arka ışıklı grafik lcd modüldür. LCD üzerinde 240 sütun 128 satırlık pixel bulunmaktadır. Kit üzerinde bulunan bir pot ile kontrast ayarlaması yapılabilmektedir.
Büyük Grafik Ekran
SENSÖRLER
OneWire™ iletişim hattı üzerinden kontrol edilebilen DS18x20 gibi sensörleri kit ile kullanabilmek için kite entegre edilmiş sensör devresidir. ±2°C hassasiyette -55°C ~ 100°C arasındaki sıcaklıkları dijital olarak bildirir.
Yaygın olarak bulunabilen hassas nem ve ısı ölçümlerinde kullanabileceğiniz SHT11 sensörü ve daha ucuz bir sensör olan DHT11 sensörü ile çalışabilmeniz için ortak sensör devresidir.
LM35 ISI SENSÖRÜ
SHT1x/DHT11 SENSÖRÜ
DS18x20 ISI SENSÖRÜ
OneWire™ İletişim
Sıcaklık, Nem, Çiy
Analog Isı Ölçümü
Isı bilgisini analog çıkış ile bildiren LM35 sensör devresidir.0-100 °C arasındaki sıcaklıkları ±0.6°C hassasiyette ölçüm yapabilmektedir. ADC kanalı ile gelen analog değer dijitalize edilerek sıcaklık ölçülür.
LDR
Analog Işık Sensörü
LDR ışık şiddetine ile değeri değişen bir tür dirençtir. Bu dienç değişimi sonucunda üzerine düşen voltaj değişir. Bu voltaj mcunun adc kanalında ölçülerek, ışık şiddeti bulunur.
HABERLEŞME
Uart haberleşme en eski ve yaygın haberleşme şeklidir. 2 hat üzerinden seri haberleşme yapılır. Hatların birbiri ile aynı hızda senkronize olması gerekir. Dişi dişi kros kablo kullanılmalıdır.
RS485 haberleşme endüstride yaygınlaşmış haberleşme şeklidir. 1.2KM gibi uzak mesafelerle güvenli şekilde haberleştirebilir.
4 lü klemens çıkışları ile kolaylıkla kite bağlantı yapabilirsiniz.
RF433 & IRDA
RS485
RS232
Standart Haberleşme
Uzak Mesafeler İçin
Radyo & Işık
Kit üzerinde RF433 modüller için soketler bulunmaktadır. Yine kit üzerinde infrared iletişim için bir soket bulunmaktadır. Bu soketlere takılabilecek IR/RF alıcı vericilerle çeşitli kumanda uygulamaları gerçekleştirilebilir.
USB
Basit ve Kullanışlı
Günümüzde en yaygın haberleşme şekli USB haberleşmedir. Kit üzerindeki USB haberleşme portu sayesinde USB haberleşme uygulamaları geliştirebilirsiniz.
EEPROM
EEPROM harici hafıza entegresidir. I2C iletişim protokolünde haberleşme yapılır.
DİĞER
I2C Hafıza
BUZZER
Ses Sinyali
MCU ile ses sinyali üretmek için kullanabileceğiniz bir çevre birimi olarak kitte mevcuttur.
Sıfırlama Butonu
RESET
Kartta çalışan mcuyu manual olarak resetlemek için kullanılan buton. MCLR pinine bağlıdır.
TEST NOKTALARI
Ölçüm & Kontrol
Kit üzerinde değişik sinyalleri kontrol edip ölçebileceğiniz test noktaları mevcuttur.